Kinesitherapie

Kinesitherapie is een behandelmethode voor klachten aan uw spieren, banden, gewrichten en zenuwen, ofwel uw bewegingsapparaat. Bij uw eerste afspraak vormt een van onze vier therapeuten een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Vervolgens stelt onze therapeut samen met u een behandelplan op.

Dit behandelplan is maatwerk. Elk mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan. Naast het behandelen van klachten besteden we ook veel aandacht aan het voorkomen van terugkeer van uw klachten.

Een kinesitherapeutische behandeling duurt een half uur tot een uur en kan bestaan uit adviseren, informeren, oefenen en sturen van bewegingen, coördinatieoefeningen, spierkrachttraining, het voorzien in hulpmiddelen en/of massage.

 

Hoe wij werken 

01 Opstellen van Ergonomisch Bilan: het verzamelen van algemene en specifieke gegevens in verband met het letsel aan de hand van een uitgebreid vragengesprek en methodisch onderzoek

02 Voorlichting en Beleidsplan: een inzicht geven van het opgelopen letsel aan actient dmv. dicdatisch materiaal en het vooropstellen van een volledig behandelplan.

03 Behandeling: de genezing bekomen dmv. anti-inflammatoire en pijndempende technieken, manuele mobilisatietechnieken ( tractie – translatie), manipulaties, diepe dwarse fricties volgens Cyriax, myofasciale triggertherapie, stretchtherapie , versterkingsoefeningen, ergonomie en preventie dmv. scholing, plasreëducatie, ademhalingstechnieken,...

04 Hulpmiddelen: het aanwenden van hulpmiddelen om overbelasting van het letsel tegen te gaan zoals bijvoorbeeld braces, zooltjes,...

05 Ergonomie en Preventie: aanleren en bewustwording van correcte houdingen en bewegingen aan de hand van scholing om recidieven te voorkomen.

06 Thuisprogramma: actient krijgt oefenprogramma mee naar huis, alsook het toepassen van scholing in dagdagelijkse bezigheden is een must.

07 Bewustwording: bewust worden van opgelopen letsel in een groter geheel.

JoomShaper