Osteopathie

Aangezien velen zich vragen stellen over wat osteopathie inhoudt, willen wij via deze weg de bezoekers van onze site informeren over wat osteopathie is, wat een osteopaat nu juist doet en met welke klachten je bij ons terecht kan.

Osteopathie behoort tot de tak van complementaire geneeswijzen en wordt door de ziekenfondsen erkend en gedeeltelijk vergoed. Het is een manuele geneeswijze die bewegingsbeperkingen, hun oorzaak en belangrijke gevolgen in het lichaam opspoort en behandelt.

Osteopathie steunt hiervoor op volgende principes:

01 Geen enkel lichaamsdeel valt onafhankelijk van het geheel te beschouwen. Als een klein deeltje van het lichaam niet optimaal functioneert, wordt het totale lichaam beïnvloed.

02 Het verband tussen structuur en functie. Het lichaam is een lange keten van onderling samenhangende structuren die allemaal een bepaalde beweeglijkheid (functie) hebben.

03 Het lichaam bezit zelfregulerende en zelfherstellende krachten. Het lichaam heeft de aangeboren neiging zichzelf te verdedigen, zichzelf in evenwicht te brengen.

Osteopathie is een uitstekende behandelingswijze voor alle leeftijden. Zowel om volwassenen, toekomstige mama's, baby's, kinderen en sporters te behandelen zowel preventief als voor tal van functionele problemen. De osteopaat benadert het lichaam op zachte, manuele wijze en richt zich daarvoor op 3 verschillende systemen.

 

JoomShaper